Volledig scherm
© Thinkstock

Toch aanpak van Boxtelse fietsenstalling bij station

BOXTEL - Boxtel kan mogelijk toch nog een beroep doen op geld van de provincie om alsnog een aantal ov-fietskluizen te plaatsen bij het treinstation. Die zouden dan buiten op het terrein komen te staan. Dat zegt wethouder Herman van Wanrooij.

„We kunnen wellicht gebruikmaken van een overschot van de provincie. Maar dan moeten we wel goed kijken wat we met ons partnerschap met de WSD doen." De WSD beheert de bewaakte fietsenstalling op het station, waar ook 15 ov-fietsen worden verhuurd. De stalling is alleen open op doordeweekse dagen, van 05.45 tot 19.30 uur. Tot grote ergernis van veel reizigers en de lokale afdeling van de fietsersbond.

Chipkaart
PvdA/GL pleit al langer voor betere (bewaakte) fietsvoorzieningen bij station NS en provincie trokken onlangs 8 ton uit om op ruim 20 trein- en busstations in Brabant kluizen of fietscarrousels te plaatsen, waar reizigers een ov-fiets kunnen huren. Met een ov-chipkaart zijn de kluizen te openen. Omdat op station Boxtel al ov-fietsen worden verhuurd, viel de gemeente in eerste instantie buiten de boot.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.