Volledig scherm
High fives bij het afscheid. © Maarten van den Hurk

Traantjes op laatste schooldag Boxtel (video)

BOXTEL - Na weken vol fuiven, musicals en schoolkampen nemen deze donderdag duizenden groep acht-leerlingen in Brabant definitief afscheid van hun vertrouwde basisschool. Op de Angelaschool in Boxtel ging dat 's ochtends gepaard met een hoop gespetter, gelach maar ook traantjes.

Op het plein van de Angelaschool ontvingen de schoolverlaters een waterzegen van directeur Jos. Daarna wurmden ze zich over een rode loper door een kluwen van kinderen uit lagere klassen, met daarachter trots kijkende en fotograferende ouders.

Zomervakantie
De zes weken lange zomervakantie begint voor de meeste basisscholen in Brabant pas vrijdagmiddag. Maar voor leerlingen van groepen acht zit het er traditiegetrouw een dagje eerder op.

Volledig scherm
De waterzegen van directeur Jos. © Maarten van den Hurk
Volledig scherm
Tranen bij het afscheid. © Maarten van den Hurk
Volledig scherm
Even elkaar troosten, omdat het afscheid ook voor tranen zorgt. © Maarten van den Hurk / BD
Volledig scherm
High fives voor vertrekkende scholieren. © Maarten van den Hurk
Nog een laatste zegen van de meester, high fives van de lagere klassen en dan is het gedaan voor de leerlingen van groep acht van de Angelaschool in Boxtel.
  1. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.