Volledig scherm
De Tuk Tuk. © Tuk Tuk Factory

Tuk Tuk gaat rijden door Boxtel

BOXTEL - Boxtel krijgt vanaf komend voorjaar een Tuk Tuk-service. Het voertuigje gaat vooralsnog rijden op de route: treinstation, centrum, verzorgingshuis Simeonshof en Oertijdmuseum De Groene Poort.

„We beginnen klein”, zegt projectleider Rob van de Ven. „Als het een succes is, breiden we de service rustig aan uit.” De Tuk Tuk rijdt elektrisch en kan vier personen vervoeren. De aanschaf kost tussen 10.000 en 15.000 euro. Het bedrag wordt bijeengebracht door Zorgzaam Boxtel, het Oertijdmuseum en met subsidie van Stichting Mobiliteit voor Iedereen. Wat ritkaartjes gaan kosten is nog niet bekend.

  1. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.