De Tuk Tuk.
Volledig scherm
De Tuk Tuk. © Tuk Tuk Factory

Tuk Tuk gaat rijden door Boxtel

BOXTEL - Boxtel krijgt vanaf komend voorjaar een Tuk Tuk-service. Het voertuigje gaat vooralsnog rijden op de route: treinstation, centrum, verzorgingshuis Simeonshof en Oertijdmuseum De Groene Poort.

„We beginnen klein”, zegt projectleider Rob van de Ven. „Als het een succes is, breiden we de service rustig aan uit.” De Tuk Tuk rijdt elektrisch en kan vier personen vervoeren. De aanschaf kost tussen 10.000 en 15.000 euro. Het bedrag wordt bijeengebracht door Zorgzaam Boxtel, het Oertijdmuseum en met subsidie van Stichting Mobiliteit voor Iedereen. Wat ritkaartjes gaan kosten is nog niet bekend.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 

Boxtel e.o.