Volledig scherm
© Thinkstock

Uitleg over glasvezel voor buitengebied Boxtel

BOXTEL - Drie bewonersavonden houdt de Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib) nog deze maand in Boxtel. Bewoners van het buitengebied krijgen er informatie over het glasvezelnetwerk dat Mabib gaat aanleggen.

De werkzaamheden starten in januari en moeten drie maanden later klaar zijn. Mabib en de gemeente Boxtel sloten deze week een overeenkomst over deze aanleg.

De eerste bijeenkomst is op 14 november op recreatiepark Dennenoord, Dennendreef 5 en is bedoeld voor bewoners van Luissel, Tongeren, Nergena en het Loo. Voor bewoners van Kasteren, Langenberg en Schijndelsedijk staat een bijeenkomst op de rol op 16 november in boerderij ’t Dommeltje, Hoog Munsel 9a.

De laatste informatieavond is op 22 november in Dienstencentrum Kloosterhof in Liempde. Deze avond is voor bewoners van Kleinder, Liempde en Liempde Zuid. De drie presentaties starten allemaal om 20.00 uur. Mabib levert het glasvezelnetwerk, maar als bewoners snel internet willen hebben, moeten ze ook een abonnement bij een zogeheten serviceprovider afsluiten. Enkele landelijke aanbieders van digitale diensten zijn tijdens de drie bijeenkomsten aanwezig.

Boxtel e.o.