Waterschap De Dommel in Boxtel.
Volledig scherm
Waterschap De Dommel in Boxtel. © Google Streetview

Vaarverbod op de Dommel en de Reusel

BOXTEL - Waterschap De Dommel in Boxtel heeft een vaarverbod afgekondigd voor de riviertjes de Dommel en de Reusel. De reden is de snelle stroming van het water en de vervuiling, de slechte waterkwaliteit, die ontstaan is door alle riooloverstorten.

Zaterdag bekijkt het waterschap of er zondag weer gevaren mag worden. 'Recreëren is niet langer verantwoord', zegt een woordvoerder van het waterschap.

Ook is op sommige plaatsen nog maar nauwelijks ruimte onder de bruggen. In Boxtel stroomt gewoonlijk ruim 4 kuub water per seconde door de Dommel. Momenteel is dat 17 kuub.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 

Boxtel e.o.