Volledig scherm
vlnr Marc Schoenmakers, Ludo Modelo, Karel Snijders en Annie Voets. © Noor Reigersman

Van Facebookvrienden tot mede-exposanten in Boxtel

BOXTEL – Een grote groep kunstenaars kende elkaar alleen maar via Facebookpagina. Het Creatief Collectief en nu exposeren ze samen in Oertijdmuseum De Groene Poort te Boxtel. Afgelopen week ontmoetten ze elkaar voor de eerste keer in het museum waar ze allemaal zelf een plekje voor hun kunstwerk zochten.

Initiatiefnemer is Boxtelaar Marc Schoenmakers. “Anderhalf jaar geleden sprak ik met Jory Kerssens van het toenmalige KunstCentrum Boxtel. Ik wilde iets doen wat groter was dan alleen de Vriendenkring van het KunstCentrum en bedacht Het Creatief Collectief – een Facebookpagina voor professionals en amateurs – ook beginners – waar ze zich kunnen presenteren op een mooie pagina.”

​De Groepsexpositie van Het Creatief Collectief duurt nog tot en met zondag 28 augustus. De Groene Poort, Bosscheweg 80, Boxtel.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.