Burgemeester Mark Buijs maakt van Dini van Grinsven een 'Kei van een Boxtelaar'
Volledig scherm
Burgemeester Mark Buijs maakt van Dini van Grinsven een 'Kei van een Boxtelaar' © Noor Reigersman

Variëteit en gezelligheid tijdens Boxtel En Route

Boxtel, Liempde, Lennisheuvel – Veel activiteiten en gezellige sfeer in alle wijken van Boxtel, Liempde en Lennisheuvel. De festivaldag Boxtel En Route – de opvolger van de Boxteldag en eerder van de nieuwjaarsreceptie – bood de bezoekers zaterdag een gevarieerd programma.

Er kwamen geen duizenden mensen op af, maar op de meeste locaties werden redelijk tot goed bezocht. De dag begon op de Boxtelse Markt de inhuldiging van de sportkampioenen tot 10 jaar, waarna het pas verbouwde VVV-pand met vereende krachten werd geopend door Jas de Keistamper, intern coördinator Dini van Grinsven en wethouder Peter van de Wiel.

Van Grinsven ontving uit handen van burgemeester Mark Buijs de zilveren kei. "Deze onderscheiding is voor alle vrijwilligers van de VVV", aldus Buijs. "Jullie zijn allemaal een kei van een Boxtelaar." Terwijl het ’s middags op de Markt rustig bleef, gebeurde er des te meer in de diverse wijken, zoals sport, spel, wandelingen en demonstraties.

Rob Baaijens met roofvogel, naast Ghislaine de Brouwer
Volledig scherm
Rob Baaijens met roofvogel, naast Ghislaine de Brouwer © Noor Reigersman
  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.