Volledig scherm
© DG

Verdachten in zaken Tommie van der Burg weer op vrije voeten

EINDHOVEN/LIEMPDE - De drie mannen die afgelopen week zijn opgepakt in verschillende onderzoeken rond de vermoorde Eindhovenaar Tommie van der Burg zijn weer op vrije voeten. Dat maakte de rechtbank woensdag bekend. Vorderingen van het Openbaar Ministerie om het drietal nog drie maanden vast te houden voor onderzoek, werden door de raadkamer afgewezen.

Vorderingen van het Openbaar Ministerie om het drietal nog drie maanden vast te houden voor onderzoek, werden door de raadkamer afgewezen.

Het gaat om een 64-jarige Bestenaar en een 36-jarige man uit Oirschot die dinsdag 4 oktober werden opgepakt op verdenking van het zwaar mishandelen van Van der Burg, en om een 36-jarige man uit Liempde die mogelijk betrokken is bij zijn latere gewelddadige dood. Die laatste meldde zich donderdag 6 oktober zelf op het politiebureau. De politie had hem ook die dinsdag willen oppakken, maar trof de man toen niet aan.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelnaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.