Volledig scherm
© Ron Magnée

Verkoop van kerk en parochies in Boxtel en Liempde schiet niet op

BOXTEL/SCHIJNDEL – Het schiet nog niet op met de verkoop van de kerk en parochies in Boxtel en Liempde. In Schijndel lukte het wel.

Een serieuze partij uit Amsterdam haakte afgelopen week af voor de koop van de voormalige Heilig Hartkerk in Boxtel. Dus nu wordt het zoeken naar nieuwe kandidaten die 415.000 euro willen neertellen om in bezit te komen van de kerk aan de Baroniestraat. Die staat sinds oktober te koop en sinds kort ook op Funda. De verkoop van de pastorie aan de Vendelstraat in Liempde wil ook nog niet lukken.

Dat er op de kopersmarkt wel vraag bestaat voor religieus erfgoed, bewijzen Schijndel en Wijbosch. Daar gingen in 2013 drie kerken in de verkoop nadat ze aan de eredienst waren vertrokken. Eén van deze kerken is nog niet verkocht.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.