Volledig scherm

Vijf kastanjes Boxtel plat

BOXTEL - De gemeente Boxtel is vrijdagochtend begonnen met het rooien van vijf kastanjes bij de begraafplaats in Munsel.

Volgens de gemeente was de staat dusdanig slecht dat ze meteen gerooid moesten worden. "We hebben er letterlijk buikpijn van", zegt de gemeentewoordvoerder. De afgelopen weken klaagden direct aanwonenden dat takken van de kastanjes naar beneden vielen. Ook de beheerder constateerde gevaarlijke situaties. De bome-n bleken aangetast door de fluweelzwam. De open plekken worden voorlopig niet ingevuld. De andere kastanjes worden nauwlettend in de gaten gehouden.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.