Volledig scherm
© Bart Meesters/Meesters Multi Media

Vijfde autobrand in een week in Boxtel: politie roept op tot extra waakzaamheid

* UPDATE 10.50 uur * BOXTEL - Aan de Molenweide in Boxtel is maandagochtend een auto uitgebrand. De politie onderzoekt of de brand is aangestoken en of er een verband is met eerdere autobranden, liet een woordvoerster weten.

Het is de vijfde autobrand in Boxtel sinds afgelopen woensdag. Al 4 auto's stonden de afgelopen dagen in brand en ook een containerhuisje ging in vlammen op. Burgemeester Mark Buijs maakt zich zorgen over de branden in zijn gemeente.

Waakzaamheid
Gemeente en politie vermoeden brandstichting en hebben inwoners opgeroepen tot extra waakzaamheid. Politiemensen en bijzondere opsporingsambtenaren surveilleren meer. Maar ondanks de toegenomen alertheid was het maandag dus weer raak. De dader loopt intussen nog vrij rond.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.