Volledig scherm

Vijverplant jaagt Waterschap De Dommel op kosten

BOXTEL - Waterschap De Dommel heeft afgelopen jaar 45.000 euro extra uitgegeven aan het bestrijden van de grote waternavel.

Dat gebeurde in de Dommel en de Essche Stroom, maar steeds vaker ook in kleinere watergangen.

Mankracht
Het geld is bestemd voor extra mankracht en dan alleen om het plantje beheersbaar te houden. Het waterschap vreest dat de van origine Amerikaanse vijverplant nog verder oprukt, zeker nu de winters zacht blijven. Kou helpt namelijk om het plantje een 'klap' te geven waardoor de hergroei in het voorjaar langzamer op gang komt. Maar dan moet het langere tijd flink vriezen, aldus een woordvoerster. "We zitten heel erg op een Elfstedentocht te wachten." Voorlopig vreest ze dat de kosten voor de bestrijding blijven oplopen.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelnaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.