Beelden van Giacometti.
Volledig scherm
Beelden van Giacometti. © Flickr/Bobistraveling

Voorlopig geen cultuurfonds voor Boxtel

BOXTEL - Het Prins Bernhard Cultuurfonds werkt voorlopig niet mee aan de vorming van een lokaal cultuurfonds in Boxtel. In het fonds zou een deel van de cultuursubsidies van de gemeente ondergebracht worden, maar dat plan gaat niet door.

De organisatie heeft aan de gemeente Boxtel laten weten dat het voor haar nog te vroeg is om een dergelijk fonds te starten. Wethouder Marusjka Lestrade wilde onder meer de beoordeling van ambtenaren in het fonds kwijt. ,,Aan mensen die de kwaliteit van een kunstbeoefening zeker op waarde kunnen schatten", liet ze eerder aan het Brabants Dagblad weten.

Geen mededelingen
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is er echter nog niet klaar voor. Lestrade: ,,Ik vond het een goed voorstel. In een paar gemeenten in Nederland gebeurt het al en dat loop fantastisch met zo'n lokaal fonds." Een woordvoerster van het fonds laat weten geen mededelingen te kunnen doen over de inhoud of uitkomst van de gesprekken met de gemeente.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.