Volledig scherm
Beelden van Giacometti. © Flickr/Bobistraveling

Voorlopig geen cultuurfonds voor Boxtel

BOXTEL - Het Prins Bernhard Cultuurfonds werkt voorlopig niet mee aan de vorming van een lokaal cultuurfonds in Boxtel. In het fonds zou een deel van de cultuursubsidies van de gemeente ondergebracht worden, maar dat plan gaat niet door.

De organisatie heeft aan de gemeente Boxtel laten weten dat het voor haar nog te vroeg is om een dergelijk fonds te starten. Wethouder Marusjka Lestrade wilde onder meer de beoordeling van ambtenaren in het fonds kwijt. ,,Aan mensen die de kwaliteit van een kunstbeoefening zeker op waarde kunnen schatten", liet ze eerder aan het Brabants Dagblad weten.

Geen mededelingen
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is er echter nog niet klaar voor. Lestrade: ,,Ik vond het een goed voorstel. In een paar gemeenten in Nederland gebeurt het al en dat loop fantastisch met zo'n lokaal fonds." Een woordvoerster van het fonds laat weten geen mededelingen te kunnen doen over de inhoud of uitkomst van de gesprekken met de gemeente.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelnaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.