Volledig scherm
© Thinkstock

Vuurwerkverbod kost Boxtel geen extra geld

BOXTEL - De vrees dat het voorgenomen vuurwerkverbod rond de Geitenwei in Boxtel de gemeente veel geld gaat kosten, is onterecht. Dat stelt burgemeester Mark Buijs.

Dat vuurwerkverbod geldt rond de komende jaarwisseling. De gemeente wil het omdat zo’n honderd omwonenden van het dierenparkje de Geitenwei in de wijk Selissenwal er dringend om gevraagd hebben. Daar gaan incidenten tijdens de vorige jaarwisseling aan vooraf: toen werd vuurwerk naar dieren gegooid en vervolgens naar buurtbewoners die de daders op hun wangedrag aanspraken.

De gemeenteraadsleden van INbox, SP en D66 waren bang dat het controleren van dat verbod en optreden tegen overtreders ervan, veel geld gaat kosten. Burgemeester Buijs heeft inmiddels gesproken met de gemeentelijke handhavers en de politie. Die hebben hem verzekerd dat zij de controle en het optreden tegen mensen die het vuurwerkverbod aan hun laars lappen, binnen hun gewone werkzaamheden kunnen meenemen.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.