De kiosk op zijn oude plek.
Volledig scherm
De kiosk op zijn oude plek. © Gemeente Boxtel

Waar moet de Boxtelse kiosk heen?

BOXTEL - De gemeente Boxtel zit aardig omhoog met de kiosk die ooit op de Markt stond. Het ding moest daar wijken en zou na zeven jaar opslag op de gemeentewerf eindelijk weer een plekje krijgen in het park in Boxtel-Oost. Maar daar willen ze 'm echt niet, dus nu rest de vraag: waar moet Boxtel heen met de kiosk, wie heeft een goed idee?

Lang leek het of de oude kiosk van Boxtel weer van stal zou worden gehaald en een plek zou krijgen in het park in Boxtel Oost. Maar de gemeente begint er niet aan nu enkele bewoners dreigen om tot aan de Raad van State te gaan procederen. Ze vrezen dat de kiosk een hangplek wordt. Tot grote teleurstelling van het Wijkplatform Oost.

Dus blijft de kiosk op de gemeentewerf, waar ze al sinds 2009 staat. Daar kwam het bouwsel, een ontwerp van de Boxtelse architect Paul Strik, toen ze in 2009 van de Markt werd verwijderd voor de bouw van de Croon.

De gemeente ziet voorlopig geen nieuwe plek. Waar zou u de kiosk plaatsen? Reageer onder dit artikel of via oproep@bd.nl

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.