Volledig scherm
© Hettie van der Ven

Waardering voor plannen herinrichting centrum Liempde

LIEMPDE - Het centrum van Liempde gaat komend najaar stevig op de schop. Het doel is om een kwaliteitsslag te maken ten bate van het dagelijks gebruik, de verkeersveiligheid en evenementen.

Ruim 100 Liempdenaren lieten zich donderdagavond in het Hof van Liempde informeren over de concrete invulling van alle plannen die Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) de afgelopen jaren in samenwerking met inwoners, ondernemers en gemeente Boxtel heeft ontwikkeld.

De plannen, inmiddels goedgekeurd door het college, bestaan onder meer uit de herinrichting van de wegen en trottoirs waarbij de kinderkopjes grotendeels worden verwijderd, revalidatie van het Concordiapark, herverdeling van de parkeerplaatsen en invoeren van seizoensparkeren en het gedeeltelijk vervangen van de hoofdriolering.

"Van mij mag het zo!", meldde inwoner Harrie Raaijmakers direct na afloop. "Liempde wordt echt aangepakt door en voor de gemeenschap. Ik vind het positief dat de werkzaamheden gecombineerd worden met de aanleg van een nieuw riool. Dan hoeft alles maar een keer open."

  1. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.