Volledig scherm
© Thinkstock

Witte strepen moeten fietspaden in Meierij veiliger maken

BOXTEL - Fietspaden langs provinciale wegen in de Meierij krijgen de komende jaren allemaal doorgetrokken witte strepen van tien centimeter breed aan de zijkanten. Uit een provinciale proef, op het fietspad langs de Oosterhoutseweg (N631) in Rijen, blijkt dat gebruikers van dit pad zich daardoor veiliger voelen. Het moet de zichtbaarheid en veiligheid voor fietsers vergroten.

Vandaar dat de provincie besloten heeft dat alle provinciale fietspaden zo’n markering krijgen. De provincie Noord-Brabant is jaren geleden afgestapt van het overal verlichting aanbrengen langs de ’eigen’ fietspaden. „Die verlichten we alleen nog als dat een positief effect heeft op de verkeersveiligheid”, licht een woordvoerster toe.

Versneld
„We proberen, uit kostenoogpunt, zoveel mogelijk werk te combineren. Dus als wegen op de schop gaan vanwege een reconstructie of groot onderhoud, nemen we de fietspaden meteen mee", vertelt de woordvoerster. ,,Mocht dat ergens te lang duren, bekijken we of de markering toch versneld aangebracht kan worden. Hiervoor wordt de komende maanden een planning en projectplan gemaakt. Dan bekijken we ook waar het in deze regio nodig is.”

Boxtel e.o.