Volledig scherm
De pastorie van de Heilig Hartkerk. © Maarten van den Hurk/BD

'Zorg-stop' Boxtel treft plan pastorie niet

BOXTEL - De negen gehandicapten die een projectontwikkelaar wil huisvesten in de pastorie van de Heilig Hartkerk komen uit Boxtel. Het plan heeft daarom niets te vrezen van de stop die het gemeentebestuur heeft uitgesproken op het binnenhalen van nieuwe zorgbehoevenden.

Vrijdag gaven de wethouders Marusjka Lestrade en Peter van de Wiel aan dat de gemeente Boxtel er geen zorginstellingen bij wil hebben. Onder andere om deze reden weigeren de wethouders medewerking aan de komst van een groep autistische jongeren op recreatiepark Dennenoord.

Het plan voor gehandicapten in de pastorie vertoont overeenkomsten met dat voor Dennenoord. Maar een verschil is dat de mensen voor wie de pastorie in beeld is nu al cliënt zijn van een zorginstelling in Boxtel. Dit meldt een betrokkene bij het plan, waarvoor de gemeente het bestemmingsplan aanpassen moet.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.