Volledig scherm
't Zicht wilde zich vestigen op recreatiepark Dennenoord. © Maarten van den Hurk/BD

Zorggroep staakt poging om autistenhuis in Boxtel te starten

BOXTEL - Zorggroep 't Zicht staakt de poging om autistische jongeren te huisvesten op recreatiepark Dennenoord in Boxtel. ,,Het is gewoon klaar in Boxtel", zegt directeur André van de Veerdonk dinsdagmiddag na een gesprek met het gemeentebestuur.

De gemeente maakte vrijdag al duidelijk sterk tegen het plan te zijn. Van dat standpunt is de gemeente dinsdag geen centimeter afgeweken, aldus Van de Veerdonk.

Voorafgaand aan het gesprek had hij hoop op een opening maar die is dus niet gekomen. Voor 't Zicht, dat de hoofdvestiging in Oss heeft, betekent dit het einde van het uitbreidingsplan in Boxtel.

  1. Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    BOXTEL - Met de aanleg van twintig nieuwe parkeerplaatsen aan het Zusterspad maakt Boxtel direct na de zomervakantie een start met de daadwerkelijke herinrichting van de Markt en omgeving. In de zomer van 2018 moet het karwei geklaard zijn. Daarna zal het evenwel niet lang 'stil' zijn in het centrum. Want het college voorziet wat het noemt 'vervolgvragen voor aanpassingen' in de aanpalende straten. Daarbij richten B en W zich in eerste instantie op het eerste deel van de Rechterstraat. Daarom is daarvoor alvast 300.000 euro opzij gezet, uit te geven in 2019.
  2. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.