Volledig scherm
© Perry Roovers

Agenten niet vervolgd voor neerschieten Grad D. uit Breda

BREDA - Twee agenten van het arrestatieteam worden niet strafrechtelijk vervolgd voor het neerschieten van Grad D. uit Breda op 13 april. Uit onderzoek van de Rijksrecherche blijkt dat de agenten hebben gehandeld uit noodweer. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

De politie verrichtte in april een inval bij de woning van de 41-jarige Grad D. in verband met een onderzoek naar wapenbezit. Bij de inval werd D. in zijn been geraakt door twee leden van het arrestatieteam.

Op het moment dat de agenten de woning betraden richtte Grad D. met twee wapens in de hand op de politie, zo stelt de Rijksrecherche in het onderzoek.

Vandaag staat de verdachte voor de rechter vanwege verboden wapenbezit en het bedreigen van agenten met vuurwapens. Sinds zijn arrestatie zit Grad. D vast.

  1. Eindhovense hartsvriendinnen dakloos na megastorm: ‘Maar we zijn ongedeerd!’

    Eindhovense harts­vrien­din­nen dakloos na megastorm: ‘Maar we zijn ongedeerd!’

    EINDHOVEN/QUEENSLAND - De verslagenheid is groot bij Eline Owen (26) die in Tilburg studeerde en haar hartsvriendin Imke Aarts uit Eindhoven. De krachtige wervelstorm die dinsdag over hun plaatsje in Australië raasde, heeft hun huis compleet verwoest. Hoe erg ook, laten ze zich niet zomaar uit het veld slaan. ,,We zijn blij dat de cycloon voorbij is en ons niets ergs is overkomen", zeggen de vriendinnen.