Jan Martens.
Volledig scherm
Jan Martens. © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Boomkweker uit Someren na hagel- en regenbuien: 'Ik kap ermee'

SOMEREN - De hagelstorm van 23 juni en de hoosbuien in de weken daarvoor eisen de eerste slachtoffers in de ondernemerswereld. Boomkweker Jan Martens uit Someren moet noodgedwongen zijn zaak verkopen. Volgens hem begon het drama op 1 juni en kwam de financiële nekslag enkele weken later.

"Eerst hadden we flinke waterschade en als klap op de vuurpijl kwam dat hagelbombardement. Het is klap op klap op klap. Nu is heel de kwekerij vernield en dat betekent het einde van mijn bedrijf. De eerste stappen voor verkoop heb ik al gezet. Het is nu een kwestie van overleven totdat de verkoop is gelukt", aldus de 53-jarige Somerenaar.

Afgelopen voorjaar plantte hij nog duizenden nieuwe bomen. Op zijn terrein stonden bovendien nog vele bomen van zes jaar oud: alles is compleet onbruikbaar geworden door het noodweer. Takken braken af en basten raakten beschadigd.

  1. Eindhovense hartsvriendinnen dakloos na megastorm: ‘Maar we zijn ongedeerd!’

    Eindhovense harts­vrien­din­nen dakloos na megastorm: ‘Maar we zijn ongedeerd!’

    EINDHOVEN/QUEENSLAND - De verslagenheid is groot bij Eline Owen (26) die in Tilburg studeerde en haar hartsvriendin Imke Aarts uit Eindhoven. De krachtige wervelstorm die dinsdag over hun plaatsje in Australië raasde, heeft hun huis compleet verwoest. Hoe erg ook, laten ze zich niet zomaar uit het veld slaan. ,,We zijn blij dat de cycloon voorbij is en ons niets ergs is overkomen", zeggen de vriendinnen.