Margot van Geffen (midden) is zichtbaar teleurgesteld na de finale.
Volledig scherm
Margot van Geffen (midden) is zichtbaar teleurgesteld na de finale. © ANP

Brabant niet langer hofleverancier Oranje-medailles

DEN BOSCH - Brabant lijkt de status van toonaangevende sportprovincie in Nederland definitief kwijtgeraakt. Van de negentien plakken die ‘Team NL’ de afgelopen twee weken in Rio de Janeiro veroverde, is slechts één voor een belangrijk deel van Brabantse makelij: de zilveren van de hockeydames.

Die selectie bevat vier Brabantsen, te weten Carlien Dirkse van den Heuvel (opgegroeid in Vlijmen), Margot van Geffen (Tilburg), Marloes Keetels (Schijndel) en Lidewij Welten (Valkenswaard). Maartje Paumen, Limburgse in Den Bosch, is aanvoerder.

Bij die ene zilveren medaille bleef het, mede omdat kanshebbers als Marianne Vos (wielrennen, Babyloniënbroek), Ranomi Kromowidjojo (zwemmen, Eindhoven) en de mannenhockeyers niet in de prijzen vielen.

Kijk op bd.nl/rio2016 voor alle verslagen van de Olympische Spelen.

  1. Vught krijgt observatieruimte ‘verwarde personen’

    Vught krijgt ob­ser­va­tie­ruim­te ‘verwarde personen’

    Een observatieruimte in plaats van een politiecel. Volgens burgemeester Pommer van Sint Michielsgestel een veel betere oplossing voor verwarde personen die met de politie in aanraking komen. ,,We moeten stoppen met het oppakken van zieke mensen en ze zonder behandelplan weer op straat zetten. Het is inhumaan en lost niets op”, aldus de burgemeester die samen met Marie-Louise van der Kruis (Reinier van Arkel) een project leidt om verwarde mensen beter te helpen.