Volledig scherm
© Thinkstock

Brabant presenteert bidbook voor titel Europese Regio van de Gastronomie 2018

DEN BOSCH - Met een presentatie van een bidbook aan een internationale jury wil Brabant de titel ‘Europese Regio van de Gastronomie 2018’ in de wacht slepen. De presentatie vindt plaats op donderdag 17 maart.

Het bidbook laat de waarden van de Brabantse agrifood sector en voedsel-cultuur zien. Van 16 tot en met 19 maart houdt het Platform Europese Regio’s van de Gastronomie een driedaagse bijeenkomst in Den Bosch. Onderdeel van het programma is het aanbieden van een ‘bidbook’ voor de kandidatuur van de titel. Ook de West-Ierse regio Galway zal officieel hun plan presenteren. Deze presentaties vinden plaats in het Provinciehuis.

Brabantse waarden van voedsel
In 2018 wil de provincie Noord-Brabant een podium zijn voor de agrifood sector en de wereld kennis laten maken met de Brabantse waarden van voedsel. Kenmerkend voor de regio zijn de hoogwaardige kwaliteit van de agrifood keten van productie, verwerking en distributie tot consumptie, voedselcultuur en gastvrijheid.

In september 2015 stelde de Brabant zich al kandidaat voor de titel bij de Expo in Milaan. In oktober van dit jaar wordt bekend welke regio’s in 2018 de titel mogen dragen. De prestigieuze titel ‘Europese Regio van de Gastronomie’ bevordert het internationale imago van de regio’s op het gebied van voedselcultuur en gastronomie.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft.