Een Albert Heijn-supermarkt.
Volledig scherm
Een Albert Heijn-supermarkt. © Wikimedia Commons

Dure restaurants in regio laten AH spaaractie steeds vaker links liggen

DEN BOSCH - Steeds meer duurdere restaurants laten de restaurantactie van AH links liggen. Toch blijven andere zaken de actie trouw; voor hen zorgen de populaire spaarzegeltjes voor naamsbekendheid en extra bezette tafels.

Voor het grote publiek was het dé kans om eens in een 'sjiek restaurant' te eten: de AH-restaurantactie. Zaken die voor veel gezinnen normaal gesproken boven budget waren, waren door het tweede menuutje gratis opeens bereikbaar. De keuze in aantal deelnemers in het hoge- en middelhoge segment is echter minder geworden.

In de lijst met deelnemende restaurants in Zuidoost-Brabant is grofweg tien procent in te delen in die categorie. Terwijl de helft van de deelnemers volgens restaurantsite Iens valt in de categorie met menuprijzen tot 25 euro.

Een paar jaar geleden deed bijvoorbeeld sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre nog mee en vorig jaar nog De Luytervelde in Eindhoven. ,,Het valt op dat het aantal deelnemende restaurants in dat segment afneemt", concludeert ook Rudie Faassen van restaurant Broertjes Food & Beverage in Dommelen dat dit jaar voorlopig voor het laatst meedoet. ,,Die afname heeft misschien wel te maken met de grote druk op het personeel in de keuken en de bedieningen."

  1. Eindhovense hartsvriendinnen dakloos na megastorm: ‘Maar we zijn ongedeerd!’

    Eindhovense harts­vrien­din­nen dakloos na megastorm: ‘Maar we zijn ongedeerd!’

    EINDHOVEN/QUEENSLAND - De verslagenheid is groot bij Eline Owen (26) die in Tilburg studeerde en haar hartsvriendin Imke Aarts uit Eindhoven. De krachtige wervelstorm die dinsdag over hun plaatsje in Australië raasde, heeft hun huis compleet verwoest. Hoe erg ook, laten ze zich niet zomaar uit het veld slaan. ,,We zijn blij dat de cycloon voorbij is en ons niets ergs is overkomen", zeggen de vriendinnen.