Volledig scherm
© SBS6

Geschokte reacties op Undercover in Nederland: 'Schande en slechte reclame voor Breda'

BREDA – Op sociale media wordt geschokt gereageerd op de uitzending van Undercover in Nederland van zondagavond. In de uitzending was te zien dat een groep van drie donkere mannen in geen enkele van de geteste kroegen in Breda binnenkwam. ,,Triest dat dit allemaal kan", zegt Giovanni Engels.

In de uitzending gingen drie groepen mannen op pad: een groep van drie donkere mannen, een groep van drie Marokkaanse mannen en een groep blanke mannen. Ze probeerden bij vijf kroegen in de stad binnen te komen. De blanke mannen mochten overal zo naar binnen, maar de donkere mannen werden bij alle vijf de kroegen tegengehouden. De Marokkaanse mannen mochten bij twee café’s naar binnen.

Heftige reacties
​De uitzending maakte veel los op sociale media. ,,Schandalig om te zien dat blanke jongens zonder problemen een kroeg binnen mogen waar donkere jongens worden geweigerd”, tweet Anja Eggens. ,,Ongeloof…”, voegt Anne-Marie Leuverink eraan toe. Willem-Albert Bol noemt het een ‘schande’ dat de situatie in Breda het ergst is.

Maar er zijn ook mensen die wel begrip hebben voor de portiers. ,,Ik denk dat kroegen door schade en schande uit het verleden wijzer zijn geworden en daarom misschien dit beleid hanteren?”, vraagt Lex zich voorzichtig af. ,,Ik stel voor dat Undercover in Nederland eens met de portiers mee gaat lopen”, zegt Monique.

Andere kijkers probeerden het wat luchtiger te houden, zoals Gwen:

  1. Eindhovense hartsvriendinnen dakloos na megastorm: ‘Maar we zijn ongedeerd!’

    Eindhovense harts­vrien­din­nen dakloos na megastorm: ‘Maar we zijn ongedeerd!’

    EINDHOVEN/QUEENSLAND - De verslagenheid is groot bij Eline Owen (26) die in Tilburg studeerde en haar hartsvriendin Imke Aarts uit Eindhoven. De krachtige wervelstorm die dinsdag over hun plaatsje in Australië raasde, heeft hun huis compleet verwoest. Hoe erg ook, laten ze zich niet zomaar uit het veld slaan. ,,We zijn blij dat de cycloon voorbij is en ons niets ergs is overkomen", zeggen de vriendinnen.