Henk Krol
Volledig scherm
Henk Krol © HH

Henk Krol heeft pensioengat bij Gay Krant niet gedicht

EINDHOVEN - Het pensioengat van vier of vijf jaar van oud-personeel van de Gay Krant is nog niet gedicht. Henk Krol erkent dat maandag in het Eindhovens Dagblad. Krol suggereerde in het tv-programma Pauw dat de oud-medewerkers alsnog compensatie hadden gekregen voor de indertijd niet-afgedragen pensioenpremies door de Gay Krant.

Het was 'keurig opgelost', zei Krol, lijsttrekker voor 50PLus bij de volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Eigen inleg
Oud-medewerker Rits de Wit van de Gay Krant liet het ED weten dat dit niet klopt. De voormalige medewerkers hebben alleen hun eigen inleg teruggekregen. Nog immer ontbreekt het werkgeversdeel van de premies dat destijds door de Gay Krant onder verantwoordelijkheid van Krol is achtergehouden.

Gevraagd om reactie erkent Krol dat in het ED. ,,Pensioengat is niet gedicht, eigen inleg van de medewerkers is wel terugbetaald. Daar is destijds iedereen mee akkoord gegaan", laat hij in een sms-bericht weten.

Waarom hij dat niet zo in Pauw heeft gezegd, is een vraag die Krol onbeantwoord laat. Hij reageerde niet op een verzoek om een nadere reactie.

  1. Eindhovense hartsvriendinnen dakloos na megastorm: ‘Maar we zijn ongedeerd!’

    Eindhovense harts­vrien­din­nen dakloos na megastorm: ‘Maar we zijn ongedeerd!’

    EINDHOVEN/QUEENSLAND - De verslagenheid is groot bij Eline Owen (26) die in Tilburg studeerde en haar hartsvriendin Imke Aarts uit Eindhoven. De krachtige wervelstorm die dinsdag over hun plaatsje in Australië raasde, heeft hun huis compleet verwoest. Hoe erg ook, laten ze zich niet zomaar uit het veld slaan. ,,We zijn blij dat de cycloon voorbij is en ons niets ergs is overkomen", zeggen de vriendinnen.