Volledig scherm
© Thinkstock

Hoeveel baby's met getrouwde ouders zijn er in uw gemeente?

DEN BOSCH - Vier op de tien baby's hebben ongetrouwde ouders, maar in Tholen en Werkendam ligt dat anders. Daar heeft ruim driekwart van de baby's juist getrouwde ouders. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

In de meeste gevallen heeft de vader het kind voor of direct na de geboorte erkend. Ouders met een geregistreerd partnerschap tellen voor het CBS als getrouwd. Bij negen van de tien pasgeborenen was de (wettelijke) vader bekend.

Vanaf eind jaren negentig nam het aantal baby's met ongetrouwde ouders flink toe, maar de laatste jaren is die stijging minder groot. in 2015 zijn in ons land zo'n 170.000 kinderen geboren. In ruim 75.000 gevallen waren de ouders niet gehuwd.

  1. Eindhovense hartsvriendinnen dakloos na megastorm: ‘Maar we zijn ongedeerd!’

    Eindhovense harts­vrien­din­nen dakloos na megastorm: ‘Maar we zijn ongedeerd!’

    EINDHOVEN/QUEENSLAND - De verslagenheid is groot bij Eline Owen (26) die in Tilburg studeerde en haar hartsvriendin Imke Aarts uit Eindhoven. De krachtige wervelstorm die dinsdag over hun plaatsje in Australië raasde, heeft hun huis compleet verwoest. Hoe erg ook, laten ze zich niet zomaar uit het veld slaan. ,,We zijn blij dat de cycloon voorbij is en ons niets ergs is overkomen", zeggen de vriendinnen.