Frans Ellenbroek
Volledig scherm
Frans Ellenbroek © Dolph Cantrijn

'Ik ben een aap' trapt af met directeur Natuurmuseum (video)

DEN BOSCH - Verslaggever Henri van der Steen trapt maandag de gloednieuwe serie 'Ik ben een aap' af in het Brabants Dagblad. Van der Steen geeft op video alvast een voorproefje.

In de eerste aflevering 'Ik ben een aap' spreekt Van der Steen met Frans Ellenbroek. Ellenbroek is bioloog, directeur van Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Wanneer hij zich een aap voelt? ,,Elke dag. Wij zijn apen.''

Een bioloog beseft vaker dan anderen dat ons gedrag vaker wordt gestuurd door onze onderbuik dan we graag willen weten. Want een bioloog heeft leren kijken, heel precies kijken. Wie dat doet, verliest ook sneller de verwaandheid die de mens eigen is.

Lees in Brabants Dagblad van maandag 14 november het gehele interview met Frans Ellenbroek in de serie 'Ik ben een aap'.

Verslaggever Henri van der Steen trapt maandag de gloednieuwe serie 'Ik ben een aap' af in het Brabants Dagblad.
  1. Eindhovense hartsvriendinnen dakloos na megastorm: ‘Maar we zijn ongedeerd!’

    Eindhovense harts­vrien­din­nen dakloos na megastorm: ‘Maar we zijn ongedeerd!’

    EINDHOVEN/QUEENSLAND - De verslagenheid is groot bij Eline Owen (26) die in Tilburg studeerde en haar hartsvriendin Imke Aarts uit Eindhoven. De krachtige wervelstorm die dinsdag over hun plaatsje in Australië raasde, heeft hun huis compleet verwoest. Hoe erg ook, laten ze zich niet zomaar uit het veld slaan. ,,We zijn blij dat de cycloon voorbij is en ons niets ergs is overkomen", zeggen de vriendinnen.