Volledig scherm
© Thinkstock

KNMI geeft code geel af in Noord-Brabant

DEN BOSCH - Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor vrijdagavond en vrijdagnacht code geel afgegeven in de provincie Noord-Brabant.

Vooral op bruggen en viaducten kan plaatselijk gladheid ontstaan door bevriezing van natte weggedeelten of door 'aanvriezing', meldt het KNMI.

Rijkswaterstaat houdt volgens een woordvoerder de situatie nauwlettend in de gaten en stuurt zodra dat nodig is strooiwagens de weg op. Eerder deze week is er ook al gestrooid.

Het KNMI verwacht dat de plaatselijke gladheid halverwege zaterdagochtend verdwijnt. Ook in de rest van het land geldt code geel, behalve op de Waddeneilanden.

Weggebruikers kunnen via de website in de gaten houden waar er wordt of is gestrooid.

  1. Eindhovense hartsvriendinnen dakloos na megastorm: ‘Maar we zijn ongedeerd!’

    Eindhovense harts­vrien­din­nen dakloos na megastorm: ‘Maar we zijn ongedeerd!’

    EINDHOVEN/QUEENSLAND - De verslagenheid is groot bij Eline Owen (26) die in Tilburg studeerde en haar hartsvriendin Imke Aarts uit Eindhoven. De krachtige wervelstorm die dinsdag over hun plaatsje in Australië raasde, heeft hun huis compleet verwoest. Hoe erg ook, laten ze zich niet zomaar uit het veld slaan. ,,We zijn blij dat de cycloon voorbij is en ons niets ergs is overkomen", zeggen de vriendinnen.