Volledig scherm

OverUIT: een swingend uitgaansplatform voor heel Brabant

Wanneer speelt dat leuke bandje in het plaatselijke theater? Draait die nieuwe kaskraker al in de bioscoop? Wat is er dit weekend allemaal te doen? Je vindt het allemaal op OverUIT, een nieuw uitgaansplatform voor heel Brabant. Van danceparty tot kofferbakverkoop en van jazzfestival tot Oktoberfest. OverUIT is een website, maar ook een app voor smartphone en tablet. Elke donderdag zit OverUit als kleurrijke bijlage bij deze krant, met alle hoogtepunten op uitgaansgebied in de regio, interviews en reportages.

Crossmediaal
OverUIT ontstond twee jaar geleden in het oosten van het land. Het was een samenwerking tussen de regionale kranten De Twentsche Courant Tubantia, de Stentor en regionale omroep RTV Oost. De dagbladen en de omroep sloegen de handen ineen om te komen tot een crossmediaal uitgaansplatform. De site trekt inmiddels ruim 100.000 bezoekers per maand en de app is al 50.000 keer gedownload. De Brabantse kranten BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad besloten in het voorjaar van 2014 aan te haken en zetten nu ook OverUit op de kaart.
Overzicht
Het uitgaansaanbod in de regio is namelijk enorm en de kranten zagen dat er behoefte was aan een helder overzicht, een filter in het overweldigende aanbod. Twan van den Brand, adjunct-hoofdredacteur van het Brabants Dagblad: “Onze regio bruist. Grote festivals en evenementen als de Boulevard of Jazz in Duketown in Den Bosch, Incubate en Mundial in Tilburg, de enorme kermis in diezelfde stad, Decibel in Hilvarenbeek, Paaspop in Schijndel, het Osse Fantastival en Veghelse Fabrique Magnifique, ze zijn al talrijk. Maar die rij kun je nog veel en veel langer maken. Als je het breder trekt: wat te denken trouwens van het bloeiende verenigingsleven, toneelgezelschappen, harmonieën, noem maar op. Met OverUit willen we de lezer door Brabant gidsen. Dat doen we niet alleen, maar samen met de zusterkranten Eindhovens Dagblad en, in het westen van de provincie, BN DeStem. Het Noordbrabants Museum, De Pont, Jan Cunen, 013 en de Verkadefabriek. Maar dus ook Van Abbe en Glow in Eindhoven, jazz in Breda en BredaPhoto om maar eens wat te noemen. Maar het gaat ook over uitgaan. Van kermis tot kroeg, van bijzondere markt of beurs tot een etentje met het gezin, het past er allemaal in. Samen met filmrecensies, tips voor de vrije tijd. OverUit is voor oud én jong. Op papier, maar ook op een website, social media en op een speciale mobiele app. We hopen zo een gidsfunctie aan onze lezers te kunnen bieden.” Regionaal
Een belangrijk uitgangspunt van OverUIT is het regionale karakter en de combinatie van zowel online als offline. OverUIT Brabant heeft zijn eigen Brabantse team dat het platform continu voorziet van de laatste informatie uit Brabant en daarnaast wekelijks een bijlage voor de krant maakt. Gekeken wordt nog naar een samenwerking met de regionale omroep. Altijd actueel
Het aanbod op overuit.nl is voor de overzichtelijkheid onderverdeeld in zeven categorieën: film, muziek, theater, uit eten, dagje uit, doen en museum. Nieuwe activiteiten worden ook gedeeld via Facebook en Twitter, zodat bezoekers altijd en overal op de hoogte kunnen blijven van wat er in de buurt te doen is. Het gebruik van zowel de site als de app is gratis en bovendien zijn er regelmatig leuke kortingen en acties voor bezoekers van OverUIT. Er staan nu al bijna 11.000 Brabantse uitjes in OverUIT en het platform blijft groeien. Ook een uitje aanmelden? Dat is heel eenvoudig. Stuur een mailtje naar brabant@overuit.nl, want OverUIT wil een platform zijn voor en door Brabanders met een compleet overzicht van activiteiten in de provincie. Ga voor meer info naar www.overuit.nl of download de app via Google Play Store (Android) of de App Store (Apple). OverUIT Brabant is op Twitter te volgen via @overuitbrabant en op Facebook viawww.facebook.com/overuit.