Auto rijdt in op agenten Mexico

VideoIn een schokkende video is te zien hoe een gele pick-uptruck in Mexico inrijdt op een groep ME-ers en vervolgens wegrijdt. Volgens de politie zijn vier agenten gewond geraakt. Het incident vond afgelopen weekend plaats bij een brandstofdepot in de stad Baja California. Daar zijn rellen uitgebroken nadat de brandstofprijzen twintig procent waren gestegen.

Veel Mexicanen zijn bang dat de hoge brandstofprijzen ook leiden tot hogere voedselprijzen. De prijzen werden verhoogd door de regering van president Peña om de sociale voorzieningen te kunnen blijven betalen. Tijdens de rellen zijn vier mensen omgekomen en meer dan 1500 mensen zijn gearresteerd. 

  1. Rebellen ELN: Spijtig dat Bolt en Follender dit mee moesten maken

    Rebellen ELN: Spijtig dat Bolt en Follender dit mee moesten maken

    De rebellen van ELN hebben vandaag in een korte reactie op hun website laten weten dat ze blij zijn dat Derk Bolt en Eugenio Follender vrij zijn. Tegelijkertijd zeggen ze - opnieuw - dat zij de journalisten ontvoerden om hen te beschermen: ,,We vinden het spijtig dat de journalisten deze onvoorziene situatie moesten meemaken, maar omdat zij zich onaangekondigd in een conflictgebied bevonden, was het onze taak om hen te beschermen."