Volledig scherm
De Franse politie patrouilleert de Champs-Elysées een dag na de schietpartij. © REUTERS

Extra troepen ingezet bij Franse verkiezingen

De aanslag op de Champs-Élysées in Parijs heeft Frankrijk doen besluiten extra militairen in te zetten voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen komende zondag. Behalve de al eerder opgetrommelde 50.000 politieagenten zet de Franse regering 7.000 extra militairen in, aldus premier Bernard Cazeneuve tegen de zender BFMTV.

,,We zullen niet toestaan dat het fundamentele democratische proces in ons land wordt belemmerd'', zei Cazeneuve. ,,We geven niet toe aan angst en intimidatie, want dan zouden we de vijand alleen maar in de kaart spelen.''

In een peiling van donderdagavond, die nog voor de aanslag werd gepubliceerd, ging de sociaal-liberale kandidaat Emmanuel Macron op kop met een score van 24 procent. Marine Le Pen van het nationaal-populistische Front National kwam in die peiling uit op 21,5 procent.

  1. Dagenlange klopjacht op Younes eindigt in de wijngaarden van Subirats
    RECONSTRUCTIE

    Dagenlange klopjacht op Younes eindigt in de wijngaarden van Subirats

    Vier dagen lang wist de 22-jarige Younes Abouyaaqoub uit handen van de gehele Spaanse politiemacht te blijven. De man was afgelopen donderdag hoogstwaarschijnlijk de enige bestuurder van de bestelwagen die meer dan honderd toeristen neermaaide op de Ramblas. Vandaag eindigde de klopjacht op hem na een tip van twee oplettende dorpelingen. Hierboven hebben wij in kaart gebracht hoe zijn vluchtroute in elkaar stak.