Veel belangstellenden bij de vergadering van de Blb over de aanpak van hardrijden in het centrum.
Volledig scherm
Veel belangstellenden bij de vergadering van de Blb over de aanpak van hardrijden in het centrum. © Marc Brink/BD

Gemeente bespreekt aanpak hardrijders in centrum Den Bosch

DEN BOSCH - De komende maanden gaat de gemeente met ondernemersvereniging Hartje ‘s-Hertogenbosch en bewoners van de Bossche binnenstad na hoe je een einde kunt maken aan te hard rijden. Het gaat om de Postelstraat/Kruisstraat, Sint Janssingel, Westwal, Achter de Boogaard, Berewoutstraat en Vughterstraat. Dat maakte verkeersdeskundige Henk de Winter woensdagavond tijdens een vergadering van Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad (Blb) bekend.

„Een goed plan”, zei Blb-voorzitter Henk Schuurs die onlangs het college van B en W een petitie overhandigde waarmee ruim 160 binnenstadsbewoners klagen over hardrijders in de binnenstad.

Een aantal klachten is afkomstig van bewoners van onder meer de Zuid-Willemsvaart, Hinthamerstraat en St. Josephstraat. De bewoners van deze straten komen later aan bod.

Het is de bedoeling dat rond de komende jaarwisseling het college van B een W wordt geïnformeerd over een mogelijke aanpak in het ander deel van de stad. Het is onduidelijk hoeveel geld de maatregelen mogen kosten.