Volledig scherm
Masterclass koken in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. © Manon van Maurik

Masterclass meesterkok in Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis Tilburg

TILBURG - Meester-kok Soenil Bahadoer verruilde dinsdag zijn tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen voor de keuken van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). Een uur lang kregen de koks tips en trucs om hun gerechten nóg meer smaak en beleving te geven.

“Het eten moet niet alleen lekker zijn, maar ook speciaal afgestemd op de zorg die patiënten nodig hebben. Iemand die net bevallen is, heeft andere voeding nodig dan iemand die kanker heeft”, vertelt Eline Vermeulen, hoofd eten, drinken en gastvrijheid.

Out of the box
Bahadoer heeft genoeg tips. “Die jongens hier kunnen koken, maar ik probeer ze creatiever te maken met de ingrediënten die ze al hebben.” Volgens kok Jaap Theeuwes heeft de cursus zeker effect gehad. Sommigen hier werken al meer dan 25 jaar in deze keuken, dan doe je gewoon wat je moet doen. Maar ik hoop dat Bahadoer met zijn frisse ideeën ze een beetje wakker heeft geschud om soms out of the box te denken.”

Volledig scherm
© Manon van Maurik
Volledig scherm
© Manon van Maurik