Stappegoor.
Volledig scherm
Stappegoor.

Ook nieuwe geluidswal Stappegoor Tilburg afgekeurd

  TILBURG - Ook een nieuw ontwerp voor de geluidswal bij Stappegoor in Tilburg is door Welstand afgekeurd. Het consortium moet nu onder grote druk opnieuw aan de slag.

In maart legde het consortium de Omgevingscommissie een eerste ontwerp voor. Dat werd woensdag gekwalificeerd als een 'nachtmerrie': een zogeheten schanskorf - stenen in een stalen frame - pal op de snelweg. De wal wordt 720 meter lang en twaalf meter hoog.   Het nieuwe - een scherm in twee kleuren op een met wat groen aangekleed talud, is veel beter, maar kan de commissie nog altijd niet voldoende bekoren. Ze ziet liever een groenere wal met doorbrekingen. Er zou ook een architect aan te pas moeten komen. Consortium Stappegoor moet nu opnieuw met de gemeenten en Rijkswaterstaat om tafel. "We maken ons wel zorgen over de tijd, want de woningen zijn al in aanbouw", zei D. van Hunen.