De voormalige gemeentewerf in Bruchem. foto Tim Durlinger/BD
Volledig scherm
De voormalige gemeentewerf in Bruchem. foto Tim Durlinger/BD

Sloop oude werf Bruchem nabij

BRUCHEM - De sloop van de voormalige gemeentewerf aan de Peperstraat in Bruchem is nabij. Woensdag vindt daar een controle plaats en wordt gecheckt of het schoon is na de asbestsanering die er de voorbije dagen heeft plaatsgehad.

Een deel van de gebouwen is daarbij al ontmanteld. Als het schoon is, dan gaat de sloop donderdag verder. Die dag komen ook verenigingen nog om wat spullen op te halen. In de loop van volgende week kunnen clubs ook nog zaken ophalen. Zo is er een vereniging die graag stalen balken wil hebben. Deze worden op het terrein gelegd, waar de vrijwilligers ze veilig kunnen ophalen.
Vrijdag 23 december wordt de sloop afgerond. Alles is dan tegen de vlakte en weg. Het sloopwerk wordt uitgevoerd door Van Lith uit Maren-Kessel.

Volledig scherm
  1. Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    DEN BOSCH - "Wat een rotberoep hebben wij, de hele middag met drones moeten spelen", zegt Chaira Koerse-Van den Heuvel (42) sarcastisch. Met drie collega's die ook de master Leren en Innoveren volgen bouwen ze een drone van Lego. Het is onderdeel van een workshop tijdens de Gamification Conferentie. Honderd in het onderwijs werkzame belangstellenden volgden zaterdag de bijeenkomst op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

Den Bosch e.o.