Volledig scherm

Werf in Bruchem sneller plat

BRUCHEM - Om vertraging door eventuele sneeuwval voor te zijn, start de gemeente Zaltbommel sneller met de sloop van de voormalige gemeentewerf in Bruchem.

Er is een vergunning verleend voor het neerhalen van de gebouwen, maar daartegen kan zes weken lang bezwaar worden ingediend. De gemeente wacht die termijn echter niet af. Toen de vergunning voor de sloop ter inzage lag, had immers ook niemand bezwaar gemaakt.

Momenteel wordt de aanwezige asbest uit de opstallen verwijderd. Volgens een gemeentewoordvoerder duurt die sanering rond de zeven dagen: "Als daarna uit een check blijkt dat de zaak schoon is, begint de sloop".

De voormalige gemeentewerf en de bijbehorende woning zijn eind vorig jaar nog afgezet met hekken om brandstichting of andere vormen van vandalisme te voorkomen bij de jaarwisseling.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.