Volledig scherm
De ciderbar bij Best Kept Secret © Jaap van der Doelen/BD

De ciderbar van BKS staat bijna droog

HILVARENBEEK - ,,Ik ga mijn programma voor vandaag vooral laten bepalen door waar er schaduw is.” Het is één van de vele opmerkingen over de hitte die je op kan vangen bij de ciderbar op Best Kept Secret.

Het gefermenteerde appelsap blijkt deze editie van het festival een ongekend populair drankje. De bar achteraan het veld bij het hoofdpodium biedt er diverse varianten van aan, maar heeft hun kaart vanochtend in allerijl nog aan moeten passen. ,,Alles van de tap is uitverkocht, maar ik heb nog wel twee lekkere nieuwe ciders op de fles”, laat de barvrouw weten aan een klant. En dat terwijl de uitbaters ervan al anderhalf keer meer meegenomen hadden dan vorig jaar. 

Bijgestaan door de stralende zon hebben ze hun vaten na twee dagen al leeg getapt en hebben ze voor de derde dag snel een partij nieuwe flesjes aan moeten laten rukken. Of daar het eind van de dag mee gehaald wordt moet nog blijken, maar ook de nieuwe selecties fietsen er prima in bij het dorstige publiek. Proost!

Tilburg e.o.