Volledig scherm
Lodewijk Asscher tijdens de politieke ledenraad van de Partij van de Arbeid in het Beatrixkwartier. © ANP

Asscher mag aanblijven als partijleider PvdA

Lodewijk Asscher mag ondanks de dramatische verkiezingsnederlaag van woensdag aanblijven als partijleider van de PvdA. De leden van de partij spraken vandaag hun vertrouwen in hem uit tijdens de ledenraad van de PvdA in Utrecht.

Van de achterban stemde ruim 87 procent voor het aanblijven van Asscher. De vicepremier is pas vier maanden PvdA-leider.

Voorzitter Hans Spekman wachtte een tegen hem ingediende motie van wantrouwen niet af en trok gisteravond zijn conclusies uit de verkiezingsuitslag.

Asscher stak vanmiddag de hand in eigen boezem. Hij erkende dat hij er niet in is geslaagd het vertrouwen terug te winnen van kiezers, maar hij is strijdbaar voor de toekomst.

,,Het doet mij pijn en verdriet dat ik er als lijsttrekker niet in ben geslaagd het vertrouwen in de PvdA te herstellen. Ik had natuurlijk gehoopt om verschil te kunnen maken. Dat is mij niet gelukt. Mijn vertrouwen in onze idealen echter ongebroken’’, zei Asscher tegenover zo’n 1000 partijgenoten.

  1. Vissen met Dilan: 'Nu weet ik toch wel zeker dat dit niks voor mij is'

    Vissen met Dilan: 'Nu weet ik toch wel zeker dat dit niks voor mij is'

    Politiek verslaggever Jan Hoedeman heeft zijn pieren weer uit de koelkast gehaald. Samen met Dilan Yesgildöz rijgt hij ze deze week aan een haakje. ,,Nu weet ik toch wel zeker dat vissen niks voor mij is", reageert de VDD'er vol afschuw. Bekijk alvast de sneakpreview van het gesprek dat de twee voerden op het Noordelijk Havenhoofd in Schevenignen en lees het hele interview morgen in deze krant.  Benieuwd naar meer? Bekijk hier de afleveringen met Ploumen en met Roemer.