Volledig scherm
De auto-ambulance met daarop de Ferrari werd gestopt op de Pleyroute door agenten. Die gingen er meteen mee op de foto. © PR

Agenten zetten politie-Ferrari aan de kant in Arnhem

HUISSEN - De speciale politie-Ferrari was amper het terrein van Bordbusters in Huissen af, of hij werd al aan de kant gezet. Werknemers van het bedrijf hadden de F12 omgetoverd tot een politiewagen voor de benefietrally SG2K (Streetgasm 2000). Compleet met werkend zwaailicht en sirene.

"Er zat al meteen een échte politiewagen achter ons. Op de Pleyroute bij Arnhem werden we vervolgens aan de kant gezet”, vertelt directeur Kenneth Meervoort van Bordbusters. De agenten kwamen er al vlot achter dat er niets mis was met de auto. "Omdat-ie werd vervoerd op een auto-ambulance én de strepen niet één-op-één hetzelfde waren.”

Mag wel
Politiewoordvoerder Ruud Visser bevestigt dat er niets mis was met de Ferrari. "Zolang ons logo niet gebruikt wordt én zwaailicht en sirene uit blijven, is er weinig aan de hand. Bovendien werd dit voertuig getransporteerd op een auto-ambulance.”

Volgens hem hoeft dat laatste overigens niet per se en mag je 'gewoon' rondrijden met striping die op politiestrepen lijken. "Uiteraard hangt het van de situatie af.”

Zonder schade
Uiteindelijk moet die wrapping toch van de F12 af, die een nieuwprijs heeft van ruim 420.000 euro. Zonder schade of resten, weet de Bordbuster-directeur. "Tenminste, dat hoop ik wel ja. Anders heb ik een groot probleem”, sluit hij lachend af.

Volledig scherm
De gewrapte F12 heeft het nummer 98 meegekregen. © PR
Volledig scherm
De Ferrari F12 wordt gewrapt. © PR
Volledig scherm
De politie-Ferrari in volle glorie. © PR