Volledig scherm
© Cris Sohier

Helvoirtse buren moeten hogere veldschuur slikken

DEN HAAG/HELVOIRT – De Raad van State vindt de gemeente Haaren terecht een vergunning heeft verleend voor een nieuwe veldschuur aan de Berkendreef in Helvoirt.

In een uitspraak veegt de Raad alle bezwaren van de overburen van tafel. De familie Winkens-Radermacher snapt niet waarom de veldschuur van de familie Koningsbruggen niet wat lager kan en een paar meter opzij geplaatst kan worden. De Raad van State stelt dat een schuur met een nokhoogte van vier meter acceptabel is. Immers, de schuur is onder meer bedoeld om hooibalen in op te slaan. De familie Koningsbruggen beschikt over 4,5 ha land en een aantal paarden. Dan is er wel wat hooiopslag nodig.

Verder vindt de Raad dat de familie Winkens niet zoveel last van de schuur zal hebben. Die ligt straks op 60 meter van haar woning. Daartussen zit nog de weg en een hoop groen, waardoor het zicht beperkt is. Kortom, met deze uitspraak is de bouwstop opgegeven en kan Koningsbruggen de schuur afbouwen.

  1. Uitbater Herberg van Boxtel in Haaren overweldigd door reacties op nieuwe rieten dak

    Uitbater Herberg van Boxtel in Haaren overweldigd door reacties op nieuwe rieten dak

    HAAREN - Op straat, in de supermarkt, bij de tennisclub, overal krijgt eigenaar Willian Schilders van Herberg van Boxtel in Haaren reacties op het nieuwe rieten dak dat momenteel op zijn horecazaak wordt gelegd. ,,Sinds een foto bij Brabants Dagblad in de krant stond en een bericht op de website BD.nl staat, lijkt het wel het gesprek van de dag in Haaren. Er komen zelfs mensen hier naar toe om naar het werk te kijken."

Boxtel e.o.