Volledig scherm
Drunense Duinen © Marc Bolsius

Het Groene Woud en 'Duinen' samen in de race voor 's lands mooiste natuurgebied

HAAREN - Nationaal park Loonse en Drunense Duinen en nationaal landschap Het Groene Woud willen samen meedoen aan de verkiezing van 'het mooiste natuurgebied van Nederland'. Het initiatief kan leiden tot de vorming van één groot nationaal park in Midden-Brabant.

De besturen van Het Groene Woud en Loonse en Drunense Duinen staan achter het plan. Ook provincie, gemeenten en streekorganisaties als Hart van Brabant en Agrifood Capital doen mee. Een precieze begrenzing van het beoogde park is er nog niet.

Mogelijk komen ook groengebieden rond de stad Den Bosch erbij. Een bidbook is in de maak en moet eind augustus klaar zijn. Dan volgt het definitieve besluit over deelname. De verkiezing is uitgeschreven door het ministerie van Economische Zaken.

Doel
Het doel is om in Nederland te komen tot drie nationale parken 'van wereldklasse', met uitstraling tot buiten de landsgrenzen. Regio's of gebieden kunnen zich aanmelden tot september. In oktober volgt een verkiezing waarbij het publiek kan stemmen. aan elkaar koppelt.

  1. Uitbater Herberg van Boxtel in Haaren overweldigd door reacties op nieuwe rieten dak

    Uitbater Herberg van Boxtel in Haaren overweldigd door reacties op nieuwe rieten dak

    HAAREN - Op straat, in de supermarkt, bij de tennisclub, overal krijgt eigenaar Willian Schilders van Herberg van Boxtel in Haaren reacties op het nieuwe rieten dak dat momenteel op zijn horecazaak wordt gelegd. ,,Sinds een foto bij Brabants Dagblad in de krant stond en een bericht op de website BD.nl staat, lijkt het wel het gesprek van de dag in Haaren. Er komen zelfs mensen hier naar toe om naar het werk te kijken."

Boxtel e.o.