Volledig scherm
Er deden 2897 mensen mee aan de tocht. © Daphne van Breemen

33.250 euro voor negende Durea Wandeltocht in Drunen

DRUNEN - De jaarlijkse Durea Wandeltocht bracht zaterdag 33.250 euro op voor stichting Pink Ribbon. Hiervan is 31.000 euro inschrijfgeld en 2250 euro werd geschonken door schoenwinkelier Dungelman. Het evenement werd voor de negende keer gehouden. De finish en start waren op het Raadhuisplein en de rest van de route liep door de Loonse en Drunense Duinen.

Het aantal inschrijvingen bedroeg dit jaar 2897. Een nieuw record, aldus Peter van Drunen, vrijwilliger van de wandeltocht en oud-directeur van Durea. Een van de verklaringen hiervoor zou kunnen zijn dat er dit jaar meer mannen mee leken te lopen, volgens de organisatie. Daarnaast is het wandelevenement intussen echt een begrip in Drunen en omgeving. Volgend jaar is dan ook het jubileum, waarna de organisatie hoopt dat een ander bedrijf of organisatie het stokje overneemt voor de elfde editie. "In de wandeltocht gaat veel tijd en geld zitten, terwijl onze belangrijkste business schoenen maken is. Maar omdat er zoveel emoties bij komen kijken, zijn we ieder jaar doorgegaan. Het evenement heeft een speciale betekenis."

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.