Het roze kasteel bij het Land van Ooit in Drunen.
Volledig scherm
Het roze kasteel bij het Land van Ooit in Drunen. © Dik de Joode/BD

Abdij Mariënkroon en Poort van Heusden favoriet voor opvang vluchtelingen

NIEUWKUIJK - Abdij Mariënkroon en de Poort van Heusden - het voormalige Land van Ooit - zijn dinsdagavond in Nieuwkuijk als voorkeursplaatsen uit de bus gekomen voor de opvang van vluchtelingen.

De kleine honderd bezoekers van de besloten bijeenkomst in abdij Mariënkroon kwamen in totaal met ongeveer 25 suggesties voor plaatsen om vluchtelingen onderdak te bieden voor een periode van drie jaar. Mariënkroon wordt gezien als de beste plek voor vijftig minderjarige meisjes. Poort van Heusden is volgens de aanwezigen, die zich vooraf hadden aangemeld bij de gemeente, de meest geschikte plek voor tweehonderd asielzoekers.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen en de huisvesting van statushouders op bd.nl/vluchteling.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.