Volledig scherm
Het Gouverneurshuis © Hans van den Eeden

Ambitieus cultureel programma nieuw seizoen Heusden-vesting

HEUSDEN - Cultureel Heusden-vesting pakt het komende seizoen verrassend uit. Dit is het resultaat van een mix van samenwerking en ambitie. Dit blijkt uit het gemeenschappelijk programma van de Muze van de Gouverneur en Stichting voor Kunst en Cultuur Het Ravelijn.

Gepresenteerd worden de activiteiten: Gouverneurstheater, de Verhalentafel, Oor voor Muziek, Theater tussen de Schuifdeuren en het Filmhuis. Deze succesvolle activiteiten worden in het Gouverneurshuis gehouden. Nieuw zijn de Heusdense filmdagen.

​Ook verhuizen de optredens van de singer songwriters, georganiseerd door Het Ravelijn, van Cultureel café De Republiek naar Brouwcafé Kareltje. Het publiek kan uitkijken naar 6 cabaret- en zangvoorstellingen. Deze lopen uiteen van Thijs van de Meeberg, de Andersons en Mathilde Santing. Verder staan er lezingen over cultuur-historie op het programma.

Luisterlezing
Oor voor Muziek tekent voor 6 luisterlezingen. Hierbij staat muziek van verschillende componisten centraal. Ook de zondagmorgen koffieconcerten van jonge musici krijgen een vervolg. De succesformule van Theater tussen de Schuifdeuren krijgt dit jaar haar zesde editie. Het Filmhuis Heusden, van stichting Het Ravelijn, programmeerde 16 films in het Gouverneurshuis.

Stichting Het Ravelijn houdt dit seizoen iedere laatste woensdag van de maand singer songwriteravonden. Heusden en omgeving hoeft zich de komende tijd niet te vervelen.

Voor meer informatie:www.hbtheusden.nl

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.