Het Gouverneurshuis
Volledig scherm
Het Gouverneurshuis © Hans van den Eeden

Ambitieus cultureel programma nieuw seizoen Heusden-vesting

HEUSDEN - Cultureel Heusden-vesting pakt het komende seizoen verrassend uit. Dit is het resultaat van een mix van samenwerking en ambitie. Dit blijkt uit het gemeenschappelijk programma van de Muze van de Gouverneur en Stichting voor Kunst en Cultuur Het Ravelijn.

Gepresenteerd worden de activiteiten: Gouverneurstheater, de Verhalentafel, Oor voor Muziek, Theater tussen de Schuifdeuren en het Filmhuis. Deze succesvolle activiteiten worden in het Gouverneurshuis gehouden. Nieuw zijn de Heusdense filmdagen.

​Ook verhuizen de optredens van de singer songwriters, georganiseerd door Het Ravelijn, van Cultureel café De Republiek naar Brouwcafé Kareltje. Het publiek kan uitkijken naar 6 cabaret- en zangvoorstellingen. Deze lopen uiteen van Thijs van de Meeberg, de Andersons en Mathilde Santing. Verder staan er lezingen over cultuur-historie op het programma.

Luisterlezing
Oor voor Muziek tekent voor 6 luisterlezingen. Hierbij staat muziek van verschillende componisten centraal. Ook de zondagmorgen koffieconcerten van jonge musici krijgen een vervolg. De succesformule van Theater tussen de Schuifdeuren krijgt dit jaar haar zesde editie. Het Filmhuis Heusden, van stichting Het Ravelijn, programmeerde 16 films in het Gouverneurshuis.

Stichting Het Ravelijn houdt dit seizoen iedere laatste woensdag van de maand singer songwriteravonden. Heusden en omgeving hoeft zich de komende tijd niet te vervelen.

Voor meer informatie:www.hbtheusden.nl

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.