In Drunen, Oudheusden en Waspik zijn dinsdagavond de avondvierdaagsen van start gegaan.
Volledig scherm
In Drunen, Oudheusden en Waspik zijn dinsdagavond de avondvierdaagsen van start gegaan. © Kees Klijn

Avondvierdaagsen in Drunen, Oudheusden en Waspik van start

DRUNEN – In Drunen, Oudheusden en Waspik zijn dinsdagavond de avondvierdaagsen van start gegaan. In Waalwijk beginnen ze morgen. In Drunen verzamelden ongeveer 1200 kinderen zich bij zorgcentrum De Zandley, waar werd gestart en gefinisht.

Nynke Verweij (9) en Lisa Venrooij (9) doen ook mee. "Ik vind wandelen erg leuk", zegt Nynke. Lisa: "Ik heb pas een zusje gekregen, daarom wandelen we thuis minder. Fijn dat ik hier nu aan mee kan doen. Ik houd van wandelen." Beide meisjes moeten vijf kilometer afleggen. Ze zorgen zelf voor een vitaminestoot onderweg. Niet met snoep, maar met een halve sinaasappel met daarop pepermuntjes en een zakdoek eroverheen.

De avondvierdaagsen zijn populair, zegt Gijs Janssen, coördinator Avondvierdaagse bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland. "Onder onze vlag doen er vijfhonderd organisaties mee, daarnaast zijn er nog eens 650 avondvierdaagsen. Het groeit nog altijd. In sommige nieuwe wijken wordt het evenement ook opgezet. Of het wordt in dorpen weer nieuw leven ingeblazen."

Waalwijk, Heusden e.o.