Volledig scherm
In Drunen, Oudheusden en Waspik zijn dinsdagavond de avondvierdaagsen van start gegaan. © Kees Klijn

Avondvierdaagsen in Drunen, Oudheusden en Waspik van start

DRUNEN – In Drunen, Oudheusden en Waspik zijn dinsdagavond de avondvierdaagsen van start gegaan. In Waalwijk beginnen ze morgen. In Drunen verzamelden ongeveer 1200 kinderen zich bij zorgcentrum De Zandley, waar werd gestart en gefinisht.

Nynke Verweij (9) en Lisa Venrooij (9) doen ook mee. "Ik vind wandelen erg leuk", zegt Nynke. Lisa: "Ik heb pas een zusje gekregen, daarom wandelen we thuis minder. Fijn dat ik hier nu aan mee kan doen. Ik houd van wandelen." Beide meisjes moeten vijf kilometer afleggen. Ze zorgen zelf voor een vitaminestoot onderweg. Niet met snoep, maar met een halve sinaasappel met daarop pepermuntjes en een zakdoek eroverheen.

De avondvierdaagsen zijn populair, zegt Gijs Janssen, coördinator Avondvierdaagse bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland. "Onder onze vlag doen er vijfhonderd organisaties mee, daarnaast zijn er nog eens 650 avondvierdaagsen. Het groeit nog altijd. In sommige nieuwe wijken wordt het evenement ook opgezet. Of het wordt in dorpen weer nieuw leven ingeblazen."

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.