Volledig scherm
Leerlingen uit de groepen 7 van de Olof Palmeschool in Drunen bereiden zich met onder anderen meer ambtenaren van de gemeente Heusden voor op het jeugdcongres over de opvang van vluchtelingen. © Dik de Joode/BD

Basisschoolleerlingen Heusden houden Jeugdcongres Vluchtelingenopvang

HEUSDEN - ,,We zijn al dat gemopper en geklaag beu", zeggen de leerlingen van groep 7 van de Heusdense basisschool. En daarom houden ze woensdag 6 juli een Jeugdcongres Vluchtelingenopvang waarvoor ze ook Tweede Kamerleden en staatssecretaris Dijkhoff hebben uitgenodigd.

,,We merken dat onze ouders, de leraren, de burgemeester, de politieagenten en alle andere volwassenen veel moeite hebben om opvang voor vluchtelingen op te lossen. Ze zijn hartstikke vóór opvang of hartstikke tegen, willen helpen of zijn bang en ze vinden allemaal dat de regering en de Tweede Kamer het niet goed doen", laten de kinderen in een brief weten. ,,Als ze niet naar elkaar kunnen luisteren, luisteren ze misschien wel naar hun kinderen."

Met het congres willen ze vooral tips en ideeën om de vluchtelingenopvang voor iedereen goed te regelen bundelen. Het congres wordt ondersteund door de gemeente Heusden, Stichting Scala en Focolare Nederland en wordt op 6 juli van 08.30 tot 12.30 uur gehouden in abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. Deelnemers kunnen zich telefonisch aanmelden bij Stichting Scala via 0416-320264.

Lees meer nieuws en achtergrond over de opvang van vluchtelingen en statushouders op bd.nl/vluchteling.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.