Een anker is vermoedelijk aan een kabel blijven hangen.
Volledig scherm
Een anker is vermoedelijk aan een kabel blijven hangen. © T. Laeijendecker

Bernse Veer kan na provisorisch herstel schade veilig varen

BERN/HERPT - De schade na het stukvaren van de kabel van het Bernse Veer is provisorisch hersteld. Veilig naar de overkant van de Bergsche Maas tussen Brabant en Gelderland is echter geen probleem.

Dat zegt voorzitter Peter Groenestein van de Stichting Bergsche Maasveren. Het definitieve herstel van de schade zal nog enige tijd in beslag nemen en zal, denkt Groenestein, eerder twintigduizend dan tienduizend euro gaan kosten.

Donderdag aan het eind van de middag kwam het veer nog even in de vaart, terwijl het er aanvankelijk naar uitzag dat de stremming dagen zou duren. Woensdagavond na het einde van de dienstregeling voer een stroomopwaarts varend vrachtschip de kabel van de kabelpont stuk.

  1. Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt  beschuldiging over liegende wethouder af

    Zware kritiek collega's op uitlatingen raadslid Heusden; Van der Lee zwakt beschuldiging over liegende wethouder af

    VLIJMEN - De beschuldiging van raadslid Frans van der Lee (Heusden Transparant) aan het adres van wethouder Mart van der Poel dat hij heeft gelogen en moet aftreden, is hem komen te staan op zware kritiek van alle andere fracties in de Heusdense gemeenteraad. Ze vinden het onacceptabel dat Van der Lee in het Brabants Dagblad met zware aantijgingen komt, zonder die hard te maken in de raadszaal.

Waalwijk, Heusden e.o.