Volledig scherm
De Voorste Venne. © Google Streetview

Bestuur De Voorste Venne Drunen denkt serieus aan stoppen

DRUNEN - Er is een serieuze kans dat het bestuur van cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen aftreedt. Dit naar aanleiding van het mislukken van het plan om het gebouw rigoureus aan te pakken.

Volgens de plannenmakers, waaronder De Voorste Venne zelf, is de 5 miljoen euro die de gemeente Heusden daarvoor beschikbaar heeft gesteld, bij lange na niet genoeg. Nu de politiek heeft laten weten dat er geen extra geld in het vat zit, overheerst bij het bestuur zware teleurstelling, stelt voorzitter Francis Pelders desgevraagd. Hij concludeert dat politieke belangen blijkbaar zwaarder wegen dat de belangen van de inwoners. "Diep triest."

Pelders weet nog niet of het bestuur ingaat op een uitnodiging van het Heusdense college, om nog eens te praten over de ontstane situatie. Ook vertegenwoordigers van kunstencentrum De Aleph en van de bibliotheek zouden daarbij aanwezig moeten zijn. Deze instanties zaten ook in de stuurgroep die onder leiding van 'kwartiermaker' Hans Andersson plannen maakte voor De Voorste Venne. Die zouden tien tot 12 miljoen euro moeten kosten.

Overigens heeft de bibliotheek al laten weten niet langer in te zijn voor verhuizing naar De Voorste Venne.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.