Volledig scherm
De bewoners van seniorenbuurt Keyserpark in Drunen vinden dat ze te veel zelf moeten doen aan het groenonderhoud rond hun woningen. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Bewoners seniorenbuurt Keyserpark Drunen trekken groenonderhoud niet meer

DRUNEN - De bewoners van seniorenbuurt Keyserpark in Drunen vinden dat ze te veel zelf moeten doen aan het groenonderhoud rond hun woningen. Weliswaar zijn de bewoners drie jaar geleden in overleg met verhuurder Woonveste een tuingroep begonnen, maar de leden van die groep worden er ook niet jonger op en trekken het niet meer.

Daar komt bij dat ze niet te spreken zijn over het werk dat Woonveste en de gemeente Heusden uitvoeren. "Na het maaien blijft er veel gras liggen en dat moet dan worden opgeruimd door mensen die slecht ter been zijn. Ik vraag me af wat er met onze bijdrage voor groenonderhoud gebeurt?", vraagt Gerard Kivits zich af. Ook een hoge boom met veel dood hout baart de bewoners zorgen.

Tak
​"Wat nou als iemand een tak op zijn hoofd krijgt?" Woonveste reageert dat het onderhoud 'volgens onze kwaliteitseisen' wordt uitgevoerd. En de gemeente Heusden reageert dat de hoge boom in goede staat verkeert. De woningcorporatie en de gemeente beloven wel om nog voor de zomer met de bewoners te gaan overleggen. "Meer onderhoud is bespreekbaar, maar daar staan logischerwijs wel hogere servicekosten tegenover."

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.